Vær med å støtt Aktiv mot Kreft i Juni

Vær med å støtt Aktiv mot Kreft i Juni

I Juni kan du være med å støtte Aktiv mot Kreft, legger du inn en ordre donerer vi 5kr pr hoppe tau. Vi støtter også forskningen om hvor viktig det er å få fysisk aktivitet inn i hverdagen og vil vise hvor lettvint og gøy det kan være. Med fokus på aktivitet vil vi hver dag i Juni sammen med et lag bestående av 6 andre ivrige tau hoppere (Spredt rundt i Norge) vise vår støtte ved å gjennomfører en hoppeøkt på minimum 21 minutter.

Vil du se oss hoppe hver dag? Følg oss på Instagram. 

Vil du være med å støtte Aktiv mot kreft? Sjekk hva du kan støtte med HER

Om Aktiv mot Kreft

Aktiv mot kreft er en privat stiftelse etablert av Helle Aanesen og Grete Waitz i 2007
Stiftelsens mål er å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen. Derfor etablerer de treningsrom, eller Pusterom som de kaller det, på kreftsykehus i Norge. Dette gjør de fordi forskning viser at fysisk aktivitet kan være positivt for de aller fleste kreftpasienter – både under og etter behandling.

De støtter forskning på effekten av fysisk aktivitet og kreft og utdanner AKTIV instruktører i samarbeid med Norges Idrettshøgskole og Oslo universitetssykehus. Stiftelsen jobber også internasjonalt, i USA og Etiopia.

 

Helsedirektoratets fysiske anbefalinger

Lite aktivitet kan øke risikoen for sykdommer som hjerteinfarkt, type 2 diabetes og kreft.

Aktivitet blant Barn og Unge

Barn og unge er anbefalt å delta i fysisk aktivitet med moderat eller høy intensitet i minimum 60 minutt hver dag. I tillegg bør barn og unge utføre aktiviteter med høy intensitet minst tre ganger i uken, inkludert aktiviteter som gir større muskelstyrke og styrker skjelettet.

Aktivitet blant Voksne

Anbefalt moderat fysisk aktivitet for voksne i minst 150 minutt per uke, som utgjør 30 minutt per dag fem dager i uken. Moderat aktivitet betyr aktiviteter som gir raskere pust enn vanlig, for eksempel rask gange. Anbefalingen kan også oppfylles ved minst 75 minutter aktivitet med høy intensitet per uke, eller i en kombinasjon av moderat og høy intensitet.

 

Flere Innlegg